Renovácia kredenca

Počas minulého leta naša susedka na Santovke, predala starorodičovský dom, v ktorom bolo dosť starých a nepotrebných vecí,vecí na spálenie. Všetci na Santovke už vedia, že mám rada „starinky“ A tak padla ponuka, či by som si prišla obzrieť veci.

Do oka mi padol starý, na pohľad nie veľmi pekný kredenc, natretý olejovou farbou. Otázky „načo ti to bude?“ ma už neprekvapujú. Tak som sa pustila do práce.

Vrchnú policu za sklom, som najskôr skrátila, zaoblila a podoprela nôžkou pre väčší efekt. Potom som ju oblepila kúskami zahraničných novín, lebo takýto nápad sme použili aj na stoličkách (ale o tom niekedy nabudúce). Odstránila dvierka pod sklenenou vitrínou a dorobila poličku.

Po nekonečnom odstraňovaní olejovej farby, ešte nekonečnejšom brúsení som musela ošetriť kredenc Bochemitom* proti červotočom. Potom nastal čas natrieť ho moridlom a opäť prebrúsiť.  Prelakovala celý kredenc niekoľko krát matným lakom a vymenila úchytky na šuflíkoch.

A výsledok môžete posúdiť sami 🙂

Desktop1

DSC_0853DSC_0848

DSC_0850DSC_0851 

Mne aj rodine sa veľmi páči a do kuchyne na chalupe sa perfektne hodí. Moje nadšenie pre pretváranie a oživovanie starých vecí, ma neskutočne napĺňa a veľmi sa z nich teším. Treba to len skúsiť. Zaručene pocit bude úžasný 🙂

* Kupujem ho vo Zvolene, vo firme BBG, ale dostať tento prípravok aj v iných špecializovaných predajniach.

0 komentárov k “Renovácia kredencaPridajte vlastný →

Pridaj komentár