Jahodové mlsanie

Poznáte to, keď vám na záhrade dozrejú prvé jahody a tešíte sa, čo všetko okrem jedenia čerstvých plodov budete robiť. My sme s Jarkou rovnako premýšľali ako jahody využijeme. Niečo sme zamrazili ∼ tip na uskladnenie jahôd v mraziaku ∼ umyté jahody poukladajte do uzatvárateľnej nádoby vedľa seba. Ale nevytvárajte viac poschodí, pretože jahody sa nespoja dovedna a pri rozmrazení si zachovajú svoj tvar. Niečo sme samozrejme zjedli 🙂 a niečo sme použili do každoročného džemu a sladkých mlsiek.

Myslím, že recept na jahodový džem pozná každý a nemusíme ho písať, len vám ukážeme ako sme si ozdobili poháriky. Džem vyrobila Jarka a ja som sa chopila skrášľovania. Na štítky som použila ručný papier, sisalový špagát, krajkový papier, prírodný aj farebný baliaci papier. Aby sa poháriky výnimali na policiach v regáli.

DSC_0513

DSC_0516

♥ Jahodové muffiny

♥ 180g špaldovej múky
♥ 60g kokosu
♥ ½ balenia kypriaceho prášku
♥ citrónová kôra
♥ 2 čl mletej škorice
♥ 3 vajíčka
♥ 150g trstinové cukru
♥ 120 ml kokosového mlieka (môžete použiť aj živočíšne)
♥ 100g roztopeného masla
♥ nakrájané jahody
♥ ovsené vločky
Ako prvé si predhrejeme rúru na 180°C. Maslo si roztopíme v rajničke a necháme vychladnúť. Medzitým si sypké ingrediencie (okrem cukru) zmiešame dokopy vo väčšej mise. V osobitnej nádobe vyšľaháme celé vajíčka s cukrom, pridáme k nim mlieko a maslo. Tekutú zmes vlejte do tej sypkej a poriadne premiešajte. Nakoniec pridajte aj nakrájané jahody a opatrne premiešajte cesto znova.

Pripravte si košíčky na muffiny, do ktorých rovnomerne nadávkujete cesto a posypete ovsenými vločkami. Nakoniec vložíme košíčky do rúry a pečieme cca 30-35 min. Mne vyšlo z tejto masy presne 12 kusov 🙂

DSC_0490

DSC_0493

♥ Jahodové smoothie, limonáda a müsli, ktoré nespí podľa bite me

DSC_0508

♥ Jahodové smoothie

♥ veľká hrsť jahôd
1 mäkké mango
♥ 150ml kokosového mlieka
♥ 2čl kokosu
♥ 1 čl chia semienok
Do mixéra vhoďte jahody, pokrájané mango a zalejte ovocie kokosovým mliekom. Zmixujte ingrediencie, pridajte kokos s chia semiankami a ešte pár sekúnd mixujte. Podľa želanej konzistencie pridajte ešte mlieko. Prelejte do pohára a ozdobte kokosom a kúskami jahôd.

naj (3)naj (2)

♥ Jahodová limonáda

domáci  pamarojánový sirup s pomarančom
mrazené jahody
čerstvá šalvia
plátky bio citrónu
♥ ľad
sóda/voda
Do pohára vložíme plátky citrónu a pár kúskov umytej čerstvej  šalvie. Všetko prelejeme trochou sirupu a zalejeme sódou alebo čistou vodou a nakoniec pridáme ľad a mrazené jahody.

naj (1)DSC_0511

 ♥ Müsli, ktoré nespí podľa bite me

Základný recept
Do uzatvárateľného pohára v tomto poradí nasypeme :
♥50g ovsených vločiek
♥ 1 ½ čl chia semienok
♥ 100ml kokosového mlieka
♥ 5 pl bieleho jogurtu
♥ 1 ∼ 2 pl agáve sirupu

Príchuť
K základnému receptu primiešame :
♥ nakrájané jahody
♥ kokos

Základný recept je vždy rovnaký, môžete sa vyblázniť pri príchutiach ∼ moja bola samozrejme s jahodami. Na záver buď premiešate alebo nie. Aspoň bude pekne vidno všetky vrstvy.

DSC_0514DSC_0523

0 komentárov k “Jahodové mlsaniePridajte vlastný →

Pridaj komentár