Novinová stolička

Starú, drevenú stoličku, používanú ešte minulom storočí, sme zakúpili súčasne s našou chalupou. Našli sme ju zaprášenú a zahádzanú na povale. Nebola jedna, zapadali prachom až štyri stoličky. Najskôr som nevedela, čo s nimi. Nápad dostal môj muž ∼ oblepiť ju starými novinami. Neskôr nápad vylepšil o zahraničné noviny. Máme teda štyri stoličky, oblepené novinami z dennej tlače, z rôznych krajín, ktoré sme buď sami navštívili alebo nám ich priniesli priatelia z ciest. Egyptské, talianske, anglické a poslednú sme vylepšili nedávno nemeckými novinami.

DSC_0582 DSC_0586

Postup nie je zložitý, myslím, že to zvládne každý. Stoličku si najskôr dobre poumývame, prípadne opravíme ak je to nutné. Pokiaľ nám stolička bude schnúť od umývania, pripravíme si noviny, ktoré si nastriháme na menšie kúsky. S veľkými kusmi novín sa zle pracuje. Pripravíme si aj lepidlo (my sme použili DUVILAX, kúpite v každom papiernictve). Ak budete stoličku obliepať v interiéri, pripravte si starú handru na ochranu okolitého nábytku či podlahy. A nezabudnite na štetec, ktorým budete natierať lepidlo na noviny a stoličku.

Keď budete mať všetko nachystané, začne tá pravá zábava. Nielen zalepené prsty ale všetko okolo seba (preto tá handra).  Nastrihané kúsky novín ponatierame lepidlom a natrieme takisto aj miesto na stoličke, kde chceme umiestniť kúsky novín. A to je celá veda. Snažíme sa o to, aby nám neostalo nejaké voľné miesto na stoličke. Obalíme ju úplne celú do posledného viditeľného kúska. Po zaschnutí ešte raz dôkladne natrieme celú stoličku duvilaxom ako ochranu pred ošúchaním a aby sme mohli stoličku v budúcnosti aj umývať.

DSC_0588

Ja som tento nápad s novinami použila ešte na krabicu. Tento istý technologický postup, v ktorom som zamenila noviny za vytlačené fotky z dovoleniek, či za starý atlas sveta a skrášlila som si staré kufre, ktoré sme vám spomínali na FB stránke 🙂

Prajeme vám príjemné vymýšľanie a dolepené prsty. A samozrejme, že sa tešíme aj na vašu tvorbu, pochváľte sa svojimi vylepšeniami ! Rady sa inšpirujeme 🙂

0 komentárov k “Novinová stoličkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár