Letné osvieženie

Počas horúcich dní je potrebné dodržiavať pitný režim. Viacerí z nás siahnu skôr po miešaných drinkoch ako po čistej vode. A preto som si pre vás pripravila päť rôznych limonád. Nápoje som miešala u nás doma s bylinkami zo záhrady, ktoré som presadila do črepníkov aby som mala prísun čerstvých byliniek počas celého roka. Limonády som uchutila sirupmi z našej produkcie ale aj Herbert sirupmi.

limonády

♥Šalviovo-ríbezľová limonáda♥

♥ pár lístkov čerstvej šalvie
♥ ½ hrste čiernych ríbezlí
♥ 2-3 plátky bio limetky
♥ voda/sóda
♥ kocky ľadu
♥ 1 čl trstinového cukru
Lístky šalvie, limetku a čierne ríbezlie si umyjeme. Šalviu s ríbezlím rozmačkáme v pohári, zasypeme cukrom a pridáme limetkové plátky. Vhodíme do pohára pár kociek ľadu a zalejeme sódou alebo čistou vodou, podľa chuti. Vložíme do chladničky na cca 30 min aby sa chute prepojili.

♥Grepová šťava♥
♥ šťava z 1 grepu
♥ 2 plátky bio citróna♥ 2 plátky bio limetky
♥ čerstvá mäta
♥ bazový sirup (z našej výroby)
♥ kocky ľadu
♥ voda/sóda
Grep si odšťavíme pomocou odšťavovača a poumývame si dôkladne limetku s citrónom a nakrájame na plátky. Šťavu nalejeme do pripraveného pohára, pridáme citrusy, umyté lístky mäty a ľad. Všetko zalejeme troškou sirupu a povrch nalejeme vodu alebo sódu, podľa chuti.

IMG_8049

♥Zázvorka♥
♥ 3cm čerstvého zázvoru
♥ 2-3 plátky citónu
♥ šťava z ½ citróna
♥ pamajoránový sirup so zázvorom (z našej výroby)
♥ kocky ľadu
♥ voda/sóda
Zázvor si ošúpeme a  nakrájame na plátky, rovnako aj citrón, ktorý stačí len umyť. Druhú polku z citróna vyžmýkame do pohára, pridáme pripravené plátky a ľad, prilejeme trošku pamajoránového sirupu so zázvorom a všetko zalejeme sódou alebo čistou vodou.

♥Jahodovo-bazalkový nápoj♥
♥za hrsť čerstvých jahôd
♥ 2 čl trstinového cukru
♥ šťava z ½ citróna
♥ zväzok bazalky
♥ Herbert sirup ∼ bazalka so zeleným korením
♥ kocky ľadu
♥ sóda/voda
Jahody si umyjeme a rozmixujeme tyčovým mixérom. Jednu čajovú lyžičku cukru rozpustíme v citrónovej šťave a pridáme do pohára k jahodám. Umytú bazalku pokrájame a rozotrieme ju v druhej lyžičke trstinového cukru a vložíme do pohára spolu s ľadom. Zmes zalejeme troškou Herbert sirupu a sódou.

♥Bylinková limonáda♥ 
♥ čerstvá mäta a medovka
♥ ½ hrste čerešní
♥  ½ hrste červeného ríbezlia
♥ ríbezľový sirup (z našej produkcie)
♥ kocky ľadu
♥ sóda/voda
Ovocie aj bylinky si umyjeme a rozmačkáme v pohári. Zmes zalejeme troškou ríbezľového sirupu a pridáme kocky ľadu. Na záver zalejeme sódou či čistou vodou.

IMG_8057IMG_8047

0 komentárov k “Letné osvieženiePridajte vlastný →

Pridaj komentár