Bylinkové liečivé olejčeky

Bylinkové olejčeky vyrábame macerovaním byliniek v kvalitných olejoch. Bylinky sú dopestované v našej bylinkovej záhrade na juhu Slovenska v obci Santovka.

OLEJČEKY sú macerované za studena v kvalitných bio olejoch : olivový extra virgin, hroznový, konopný, repkový, slnečnicový, mandľový….

Olejčeky v ponuke : z ružových lupienkov, šípkový, rakytníkový, nechtíkový, levanduľový, ľubovníkový – jánsky olej, pamajoránový, žihľavový, dúškový, bazový, fialkový, harmančekový.

NECHTÍKOVÝ OLEJČEK
Olejček pripravovaný z kvalitného slnečnicového alebo repkového oleja za studena lisovaného a z čerstvého organického nechtíka (okvetných lístkov) dopestovaného u nás v bylinkovej záhrade.
Nechtíkový olejček je stálicou v našej ponuke.
Použitie : Olejček je vhodný na každodenné použitie, na problémovú pleť s ekzémom či akné, na suchú a podráždenú pokožku, ale aj na pokožku spálenú od slnka, na popáleniny. Olejček je vhodný aj pre deti s plienkami – proti zapareninám. Tak isto je vhodný na ošetrenie popraskanej pokožky, tíši zápalový proces na koži (napr.: po ožiaroch pri rakovine koži, po popálení). Olejček – je rovnako využiteľný na ošetrenie po kúpeli pre veľmi citlivú pokožku alebo pleť. Rozjasňuje, eliminuje starecké škvrny, hojí, pomáha pri regenerácii pokožky.

ĽUBOVNÍKOVÝ OLEJ – JÁNSKY OLEJ
Tento olejček je vyrobený z olivového extra virgin alebo slnečnicového oleja a kvetu ľubovníka.
Použitie : na spálenú kožu od slnka, na popraskanú kožu, popáleniny všetkých druhov, ošetrovanie jaziev.
Olejček môžete použiť aj bolesti pri bolesti krížov, pri zápaloch, na medziplatničky, bolesti kĺbov, svalov – boľavé presilené svaly.
Olej používame pri spálení slnkom, pri uštipnutí bodavým hmyzom (včela, osa alebo sršeň). Olej lieči ischias, ale aj zápal stredného ucha. Odstraňuje opuchy, pomáha hojiť rany, pomliaždeniny, zlomeniny.
Regeneruje a uvoľňuje svalstvo. Má antiseptické účinky.

ŽIHLAVOVÝ OLEJ
Zloženie: olivový olej extra virgin a mladé výhonky žihľavy.
Žihlava je protizápalová. A okrem toho, že žihľava je skvelá pri rôznych kožných problémoch, či už suchá pokožka alebo akné, ekzémy, pomáha aj pri kŕčových žilách. Vhodne pôsobí na bolestivé nohy, takisto na kĺby postihnuté reumou.
Olej je vynikajúci na ošetrenie vlasov a vlasovej pokožky. Pomáha eliminovať lupiny na pokožke hlavy. Dodáva vlasom potrebnú výživu aby vlasy boli krásne, zdravé a lesklé.
Olej na vnútorné aj vonkajšie použitie.

 

 

PAMAJORÁNOVÝ OLEJ
Zloženie: olivový olej extra virgin a pamajoránová vňať.
Má dezinfekčné účinky. Blahodárne a účinne pôsobí na nervový systém. Ukľudňuje, robí dobrú náladu a pomáha pri zaspávaní. Sú potvrdené aj jeho dezinfekčné účinky. Nesmieme zabudnúť aj na žalúdok, ktorý ukľudňuje, pomáha proti kŕčom a upravuje stolicu. Okrem toho pamajorán je antimykotický a veľmi dobre účinkuje proti plesniam zvnútra aj zvonku.
Tento olejček môžete užívať aj vnútorne, ale aj používať z vonku na ošetrenie pokožky.
Olej, ktorý je veľmi účinný v boji proti plesniam na nohách, alebo len na preventívne ošetrenie nôh.

DÚŠKOVÝ OLEJ
Zloženie: vňať dúšky materinej a olivový olej extra virgin.
Vďaka siliciam má dúška antiseptické a antibakteriálne účinky, čo môžeme využiť pri zápalových procesov v ústnej dutine, ako aj pri zápalových ochoreniach zubov. Olej tak isto môžeme využiť v pohode obkladov na zapálené, zle hojacie sa defekty na koži. Vhodný pri problémoch s poruchami trávenia, slabej tvorby žalúdočných kyselín a tráviacich enzýmov, zvýšenia chuti do jedla.
Olej s materinou dúškou je nápomocný pri chorobách dýchacích ciest – zápal priedušnice a priedušiek. Jemným vtieraním do pokožky v oblasti priedušiek a pľúc zmierňuje priebeh respiračných chorôb.
Olejček môžete využiť aj na povzbudenie organizmu ak ho použijete ako olejovú emulziu po sprchovaní. (Po sprchovaní sa neutierate, ale do mokrej pokožky vtierate olej, ktorý sa týmto spôsobom rýchlo vstrebáva a nezanecháva na pokožke mastný film).
Je vhodný na vnútorné aj vonkajšie použitie.


RAKYTNÍKOVÝ OLEJČEK
Zloženie: BIO hroznový olej a rakyrníková drť so semienkami.
Vysoký obsah vitamínu C zaručuje pleti rýchlu rekonvalescenciu po rôznych kožných chorobách, ako je silné spálenie od slnka, ale aj pri popáleninách a nevynímajúc kožnú chorobu ako je akné. Pomáha pokožku hydratovať, regenerovať a hojiť. Má schopnosť pokožku vyživovať a to za pomoci vitamínu C. Keďže pokožku hydratuje je vhodný najmä pre suchú pokožku, kde sa na pokožke vytvára hojivý film, ktorý zabraňuje vonkajším vplyvom ako sú slnečné lúče, chlad. Najlepšie použitie olejčeka na pleť a dekolt je po dôkladnom vyčistení naniesť pár kvapiek a jemnými krúživými pohybmi vtrieť do pokožky. Alebo pri použití na celé telo po kúpeli alebo sprchovaní naniesť ešte na mokrú pokožku čím sa z olejčeka stane emulzia, ktorá sa rýchlejšie vstrebe a tak nezanechá na nej olejový film na pokožke. Týmto spôsobom olejček prenikne do spodnejších vrstiev kože, ktoré vyživí a hydratuje. Tento olejček môžete využiť aj na každodenné odličovanie alebo čistenie pleti.
Tento olej je vhodný aj na vnútorné použitie a to najmä pri zápalových procesoch žalúdka. je skvelý na regeneráciu črevnej flóry po užívaní antibiotík.

LEVANDUĽOVÝ OLEJČEK
Zloženie: kvet levandule a panenský za studena lisovaný slnečnicový olej.
Levanduľový olejček je vyrobený z našej levandule dopestovanej v našej záhrade bez použitia chémie.
Použitie levanduľového olejčeka : má upokojujúci účinok, využitie pri úzkosti, napätí a nervozite, pomáha tíšiť migrénu, bolesti hlavy. Má protizápalové účinky a teda pomáha pri kožných chorobách – môžete ho používať ako ošetrujúci olej na pokožku po sprchovaní. Vhodný aj pri liečbe chrípky a nachladnutia.
Olejček je predurčený pri aromaterapii aj ako masážny olej🙂
Pri použití levanduľového oleje pri masáži, vaša pokožka získa kvalitné ošetrenie a telo sa celkovo uvoľní, príjemne zrelaxuje a naberie energiu. Silice obsiahnuté v levanduli pomáhajú k psychickému kľudu, pretože pôsobia na centrálny nervový systém.

Olejček z RUŽOVÝCH LUPIENKOV
Zloženie: mandľový BIO olej, lupienky ruží
Ruža je zástupcom blahodarných účinkov na pleť : vyživuje, rozjasňuje, hydratuje, vyhladzuje jemné vrásky a spevňuje pokožku. Mandľový olej je určený najmä na ošetrenie citlivej pokožky, okrem toho má skvelé vypínacie účinky (vrásky) a zároveň pomáha k ukladaniu kolagénu s spodných vrstvách kože.
Olejček jemne vonia po ružiach, preto napĺňa aj relaxačný charakter využitia – ruža je totiž aj antimigrenózna a teda vhodná na využitie pri migrénach alebo relaxačné masáže.
Olejček môžete použiť aj na každodenné ošetrenie pleti, na ošetrenie pokožky na celom tele. Vaša pokožka ostane krásne hebká a voňavá keď sa natriete olejčekom z ružových lupienkov ešte na mokrú pokožku. Z olejčeka sa stane emulzia a rýchlejšie sa vstrebe do pokožky a nezanechá mastný film na koži.

BAZOVÝ OLEJČEK na citlivú pleť.
Bazový kvet je vynikajúci na problémovú, ale aj suchú pokožku, ktorú upokojuje.
Znižuje teplotu, podporuje potenie a pomáha bojovať so spomínanou nádchou a uľahčuje priebeh liečby chrípky.
Olejček – na ošetrenie nie len pleti, ale aj pokožky na celom tele. Olejček je úžasný na citlivú pleť, eliminuje svrbenie, začervenanie. Ošetrenie pleti s akné, ekzémom a pre veľmi suchú pokožku.
Použitie : odličovanie, ošetrovanie, použitie ako telové mlieko (natiera sa na ešte mokrú pokožku – rýchlo sa vstrebáva, nezanecháva pokožku mastnú).

FIALKOVÝ OLEJČEK
Zloženie: kvety fialky voňavej a hroznový olej
Fialka je nápomocná pri ošetrovaní pokožky.
Vylieči ekzém, všetky kožné problémy, ale aj popáleniny a drobné ranky.
Takisto vám pomôže eliminovať začervenalú pokožku, ktorá má sklony k rosacei.
Hroznový olej ∼ Je výborný najmä na kozmetické účely. Je antioxidačný a tiež spomaľuje starnutie pokožky, viaže kolagén. Môže sa používať na ošetrenie pleti, ale aj na celé telo. Je vhodný na suchú pokožku a odporúčame ho používať namiesto telového mlieka alebo do kúpeľa. Táto kombinácia oleja a fialiek stavia olejček do pozície každodenného ošetrovateľa pleti a pokožky na celom tele.  Môžete ho používať ako olej na odličovanie, ošetrenie pleti, či ako olejovú emulziu po sprchovaní. (Po sprchovaní sa neutierate, ale do mokrej pokožky vtierate olej, ktorý sa týmto spôsobom rýchlo vstrebáva a nezanecháva na pokožke mastný film).

ĽALIOVÝ OLEJČEK

Je vyrobený z olivového oleja extra virgin a lupienkov ľalie bielej.  Olejček je vhodný na ošetrenie ekzému, dermatitídy, popraskanú pokožku, ktorú lieči. Tak isto môžete olejček použiť na začervenanú pokožku, ktorú upokojí a rozjasní. Olejček je veľmi účinný aj pri rôznych opuchoch a bolestiach – kľby, svaly. Využitie má aj pri chorobách ako je – reuma, artritída, artróza…

 

 

Všetky olejčeky sú ihneď k odberu a môžete si ich objednať keď nám napíšete  správu jarka.alchemylka@gmail.com

Okrem oleječekov máme v ponuke aj :  bylinkové a ovocné sirupy

                                                                bylinkové liečivé mastičky a pleťové šľahané krémy

                                                                Bylinkové maceráty – tinktúry

                                                                Ovocné lekváre

Všetky výrobky máme uložené v našom ponukovom katalógu, o ktorý môžete požiadať a pošleme vám ho na mail.

 

                                          Ďakujeme za váš záujem a podporu

                                                                                    Alchemylka ♥

 

 

1 komentár k “Bylinkové liečivé olejčekyPridajte vlastný →

Pridaj komentár