Bylinkové liečivé mastičky a Pleťové šľahané krémy

MASTIČKY sú vyrábané z vypestovaných čistých (bez chémie) organických byliniek z našej bylinkovej záhrady alebo z divo rastúcich byliniek. Použité sú rôzne druhy byliniek ako fialka, harmanček, levanduľa, ľubovník, materina dúška, myší chvostík, nechtík, pagaštan, pamajorán, rakytník, repík, skorocel, žihľava a mnohé iné. MASTIČKY sú macerované v neslanej bravčovej masti, kokosovom oleji s jemnou prímesou bylinných 100% esenciálnych silích v BIO kvalite. Do mnohých sú pridávané oleje v BIO kvalite (olivový extra virgin, slnečnicový, hroznový, jojobový, mandľový, konopný) alebo nerafinované maslá (bambucké, kakaové) pre vyššiu kvalitu mastičky.
Vyrábame aj vege verziu mastičiek a pleťových krémov bez br.masti a včelieho vosku.
Mastičky sú plnené do sklenených nádobiek  objemom 40ml, 100ml, 210 ml a výnimočne 20g (krémik na herpes).
Mastičky mávame počas sezóny tieto druhy : dúšková s mentolom (na boľavé nošteky), levanduľová (aromaterapia, migréna), ľubovníková (ošetrujúca),  nechtíková (problematická pleť), skorocelová (hojí rany), pagaštanová masť a kostihojová masť (boľavé kosti a kĺby, kŕčové žily), z nádchovníka, levanduľová, mastička na hemoroidy….
Šľahané pleťové krémy : z lupienkov ruží RUŽOVÝ ZÁZRAK, ŠÍPKOVÝ KRÉM na večnú mladosť, LEVANDUĽOVÝ SEN – citlivá pokožka

                                                                                    ♥

LEVANDUĽOVÝ SEN – šľahaný denný krém na citlivú pokožku
VEGAN (neobsahuje včelí vosk)
Keďže mám citlivú, rozhodla som sa, že si vyrobím denný krém, ktorý mi bude vyhovovať.
Starostlivo som vybrala bylinky pre citlivú pokožku. Skombinovala som tieto bylinky levanduľa, baza, slez a fialka. Každá z týchto byliniek je už sama o sebe skvelá a prospešná pre pleť, ale ich kombinácia aj s nerafinovanými maslami a bio olejmi je úžasná pre pleť.
LEVANDUĽA má protizápalové a antibakteriálne účinky, je teda veľmi vhodná na ošetrenie citlivej pokožky. BAZOVÝ KVET je vynikajúci na problémovú, ale aj suchú pokožku, ktorú upokojuje.
KVET SLEZU pomáha pri liečbe ekzémov, tlmí zápaly a svrbenie, odstraňuje kruhy pod očami.
KVETY FIALKY sú najvhodnejšie na ošetrenie problémovej, citlivej pleti. Odstraňujú začervenanie. Pomáhajú pri ekzémoch, uhrovitej pleti či alergiách.
Ale aj použité nerafinované maslá – bambucké a kakaové pozitívne pôsobia na pleť – hydratujú, podporujú prísun a ukladanie lipidov do pokožky, čím napomáhajú k elasticide.
Kokosový olej premieňa pokožku na jemnú a zamatovú, dobre sa vstrebáva a má UV faktor 4, preto má aj ochranný charakter. A posledným článkom v tomto šľahanom dennom kréme je aj vitamín E, ktorý napomáha hlavne pokožku regenerovať a ochraňovať, ale hlavne udržiavať zdravú.
Tento krémik je veľmi jemný, jednoducho sa roztiera a rýchlo sa vstrebáva do pokožky a nezanecháva mastný film. Vôňa jemná levanduľová.
Objem : 60 ml Cena : 7,50€

Z ružových lupienkov – RUŽOVÝ ZÁZRAK – šľahaný denný krém
VEGAN (neobsahuje včelí vosk)
Kombinácia lupienkov ruží, nechtíka, levandule a harmančeka macerovaných v bambuckom, kakaovom masle a mandľovom oleji vám zaručí komplexnú ochranu pleti v letnom alebo zimnom období.
V tomto prípade ruža je zástupcom blahodarných účinkov na pleť : vyživuje, rozjasňuje, hydratuje, vyhladzuje jemné vrásky a spevňuje pokožku.
Harmanček je zástupca liečivých účinkov : minimalizuje škvrny na pokožke a tým ju zjednocuje odtieň pokožky. Nechtík a levanduľa sú antibakteriálne, majú hojivé a protizápalové účinky : pomáhajú eliminovať zápalové procesy na koži (akné, vyrážky, ekzém…), hojiť drobné poranenia a pomáha uľaviť pokožke po nadmernom opaľovaní.
Bambucké a kakaové maslo obsahujú mnoho prospešných látok potrebných pre zdravú pleť. Udržiavajú pleť hydratovanú a podporujú dostatočný prísun lipidov do spodných vrstiev pokožky. Pomáhajú pleti k elasticite. Mandľový olej je určený najmä na ošetrenie citlivej pokožky, okrem toho má skvelé vypínacie účinky (vrásky) a zároveň pomáha k ukladaniu kolagénu v spodných vrstvách kože.
A nakoniec mastička jemne vonia po ružiach, preto napĺňa aj relaxačný charakter využitia – ruža je totiž aj antimigrenózna a teda vhodná na využitie pri migrénach alebo relaxačné masáže.
Objem : 60 ml Cena : 7,50€

PLEŤOVÝ KRÉM ŠÍPKOVÝ  (momentálne nedostupný)
Tento úžasný krém vznikol zlúčením dvoch obyčajných mastičiek šípkovej a rakytníkovej.
Ich spojením vznikol skvelý šľahaný krém, ktorý obsahuje veľké množstvo vitamínu C, čo je pre našu pleť veľmi prospešné najmä v zimnom období. A nie len vitamínu C, ale aj vitamínu E, ktorý je obsiahnutý v rakytníku, čo je mimochodom najvyšší obsah zo všetkých rastlinných plodov.
Jeho vysoký obsah vitamínu C a E, ho posúva na pozíciu denného ošetrovateľa pokožky, ktorý obmedzuje tvorbu vrások, vyhladzuje pokožku a zbavuje ju defektov, chráni pred vonkajšími vplyvmi, ošetruje a hydratuje.
Spojením šípky, rakytníka, nerafinovaných masiel bambuckého a kakaového, ktoré sú doplnené ešte o panenský včelí vosk (antibakteriálny) sa z mastičiek stáva denný krém, ktorým poskytneme našej pleti adekvátne a plnohodnotné ošetrenie. K týmto ingredienciám je pridaný ešte repík, ktorý je protizápalový …ideálny pri rôznych zápalových procesov na pokožke.
Krémik sa krásne nanáša na pleť, nezanecháva mastný film, pretože sa ihneď vsiakne do pokožky. A pokožka ostáva krásne hebká, voňavá a najmä ošetrená, čo je potrebné najmä v zimnom období, kedy je pleť vystavovaná rôznym vplyvom ako je chlad, mráz, zmeny teplôt.
Objem : 100 ml Cena : 9,50€      60 ml Cena : 7,50€  
 
SKOROCELOVÁ MASTIČKA
Skorocelová masť, ktorá nesmie chýbať v dobrej domácej lekárničke a ktorú budete používať počas celého roka.Obohatená o levanduľový a harmančekový olejový macerát, nerafinované bambucké a včelí vosk, ktorý zaručí úľavu pri každom kožnom probléme. Vďaka prítomnej levanduli je mastička antibakteriálna a vďaka harmančeku je protizápalová. V kombinácii týchto troch bylín je mastička ako malý hojivý zázrak.
Použitie : vhodná na každodenné použitie, akné, ekzémy, rany, štípance, začervenanie, modriny, pomliaždeniny, drobné poranenia a zle hojacie sa rany.
Objem : 40 ml Cena: 4,50 €     100 ml Cena: 7,50 €
 
 
 
 
Mastička z NÁDCHOVNÍKA so smrekovovu živicou
Zloženie: vňať z nádchovníka, maslá nerafinované bambucké a kakaové, levanduľový extrakt.
Použitie : Má všestranné a účinné využitie. Mastička je skvelá najmä pri boľavom nose pri nádche a chrípke (jemne natrieť mastičkou okolie nosa – pomáha hojiť podráždenú pokožku nosa). Tak isto uvoľňuje nos a tým umožňuje ľahšie dýchanie.
Môžete ju využiť pri kožných problémoch ako sú : popáleniny, vredy, akné, psoriáza, herpes, nechtová pleseň, rôzne druhy ekzémov, uštipnutia hmyzom.
Vie si poradiť aj s lupinami na pokožke hlavy (pred umývaním vlasov jemne votrite mastičku do pokožky na hlave a nechajte 20 min. pôsobiť. Potom vlasy umyť bežným spôsobom).
Pomáha aj pri bolestiach hlavy, migrénach (jemným vmasírovaním mastičky na sluchy).
Objem : 40 ml Cena: 5,00€             100 ml    9,00€
 
NECHTÍKOVÁ MASTIČKA
Ďalšia z radu liečivých mastičiek, ktorú sme pre vás pripravili z čerstvého nechtíka. Nechtíková masť je stálicou v našej ponuke.
Použitie : Masť na každodenné použitie, na problémovú pleť s ekzémom či akné, na suchú a podráždenú pokožku, ale aj na pokožku spálenú od slnka, na popáleniny, popraskané päty…
Mastička je vhodná aj pre deti s plienkami – proti plienkovej dermatitíde.
A keďže je repík aktívnou zložkou mastička je vhodná na ošetrenie popraskanej pokožky, tíši zápalový proces na koži (napr.: po ožiaroch pri rakovine koži, po spálení, pri zapálených prsných dvorcoch, stareckých škvrnách…)
Objem : 40 ml           Cena : 4,50 €      100ml       Cena:  7,50€
 
 
Krémik na HERPES
Použitie : krémik je vhodný na liečbu herpesu najmä v počiatočnom štádiu, ale aj na liečbu či doliečenie. Bylinky obsiahnuté v krémiku sú vyberané na základe antibakteriálnych účinkov a bylinky, ktoré majú silnú regeneračnú schopnosť. Vysoký obsah v rakytíkovom oleji zaručuje úplné hojenie ranky po herpese spolu s vitamínom E.
Zloženie : oleje – oreganový, rakytníkový, bio kokosový, kvet harmančeka, levandule, vňať medovky a repíka, včelí vosk a vitamín E.
Upozornenie : dávkovanie za pomoci špachtličky, aby ste si do krémika nezaniesli baktérie.
Objem : 20 g Cena : 3,50 €
 
DÚŠKOVÁ s repíkom a mentolom
Vynikajúca na ošetrenie noštekov pre malých aj veľkých 😉
Hojí a regeneruje nos a pokožku okolo nosa pri chrípke a nachladnutí.
Je vyrobená z vňate materinej dúšky a repíka, ktorý je protizápalový, čo zaručuje rýchle hojenie.
Vďaka mentolu uľahčuje dýchanie, uvoľňuje nosové dutiny. Tak isto je vhodná na natieranie hrudi pri zápaloch priedušiek. Maslá ako je bambucké a kakaové sú nerafinované a zaručujú jemnosť výrobku, rýchle vstrebávanie a premasťovanie podráždenej pokožky v okolí nosa.
Včelí vosk – panenský priamo od včelára má antibateriálne účinky.
Jej nádherná vôňa prispieva k uvoľneniu organizmu nakoľko pôsobí na nervovú sústavu. Uvoľňuje napätosť ciev a žíl.
Celá mastička pôsobí antibakterálne a protizápalovo.
Objem :   40 ml 4,50 €
 
 
 
ĽUBOVNÍKOVÁ mastička
Mastička jemne voňajúca po harmančeku a bambuckom masle.
Táto mastička je vyrobená z olejového macerátu (bio slnečnicový za studena lisovaný olej a kvetu ľubovníka), doplnený o olejové maceráty – nechtíka, harmančeka, kde bol použitý takisto BIO slnečnicový za studena lisovaný olej. Všetky tri olejové maceráty blahodárne pôsobia na pokožku a pomáhajú hojiť kožu.
Má antiseptické a antibakteriálne účinky aj na základe použitia pravého včelieho vosku. Za pomoci použitých byliniek hojí, regeneruje a ošetruje.
Použitie mastička : na spálenú kožu od slnka, na popraskanú kožu, popáleniny, ošetrovanie jaziev.
Vhodná aj na ošetrenie bolestivých svalov – svalová horúčka, bolesti kĺbov, chrbtice – platničky.
Objem : 40g Cena : 5,50€      100 ml    10,00€
 
KOSTIHOJOVÁ MASŤ
Mastička je vyrobená y koreňa kostihoja a to opakovanou maceráciou.
Masť využívame: pri zápaloch kostí, zlomeninách, vyvrtnutiach,
pri akýchkoľvek poúrazových stavoch, pri bolestiach kĺbov a svalov
pri boľavej chrbtici, pri opuchoch
…a to vtieraním do kože na postihnuté miesto.
Môžete využiť aj na potieranie pomliaždenín.
Objem: 100 ml    Cena: 7,50€             210ml Cena:  13,00€
 
 
 
 
 
Masť z PAGAŠTANU KONSKÉHO
V ponuke dva druhy:
1. pagaštanová masť
2. pagaštanová masť s práškom chilli (len na objednávku), ktorá má za úlohu prekrviť pokožku, priehriať svalstvo, jemne uvoľniť nervové zakončenia.
Bylinkové zloženie je zamerané na liečbu boľavých kĺbov – kolená, lakte, bedrové kĺby.
Ale aj pri svalovom presilení – po cvičení (svalová horúčka), natrhnuté svaly, šľachy , presilené ruky, karpálne tunely.
Ťažké, boľavé a opuchnuté nohy.
Masť je účinná aj pri reume, poruchách lymfatického obehu.
Pomáha pri liečbe kŕčových žíl – zlepšuje cirkuláciu krvi. (Vhodná bez chilli)
Masť v kombinácii so škoricou je veľmi účinná na odstránenie celulitídy.
Pripravíte sú ju jednoducho a to tak, že odoberiete malé množstvo z pagaštanovej masti a pridáte škoricu. Premiešate a natierate na postihnuté miesto celulitídou.
Tak isto účinne pôsobí na zlatú žilu, vredy. (Vhodná bez chilli)
Bylinkové zloženie:  pagaštan plod, žihľava, praslička, pyštek (chilli prášok).
V ponuke je aj pagaštanový gél, ktorý je vyrábaný z pagaštanovej tinktúry a je vyrábaný len na objednávku (MT takéhoto gélu je len 3 mesiace a musí byť uložený v chladničke).
Objem : 100 ml       Cena : 7,50 €           210 ml   13,00€
             
 
Mastička na HEMOROIDY
!!!  N O V I N K A    !!!
Špeciálna mastička vyrobená na liečenie hemoroidov, ľudovo nazývaná zlatá žila. Je to rozšírená žila v nižších častiach konečníka.
Na výrobu boli použité olejové maceráty a bylinky, ktoré majú sťahujúce a posilňujúce účinky na cievnu stenu. Pomáha eliminovať zápalové procesy v okolí zlatej žily. Tlmí silný svrbivý pocit.
Použité bylinky : pagaštan plod, pyštek obyčajný, repík lekársky.

Výroba 10/2023 MT: 12/24
Objem/ cena : 70 ml Cena: 6,50€            100 ml Cena: 7,50€
 
 
Počas týchto jesenných upršaných dní som výrazne aktívna 😁😁😁 Vonku sa mi nedá ísť, tak sa snažím dohnať všetky zameškané veci.

… už som toho dnes dosť postíhala😉
Okrem iného som ( po niekoľkých týždňoch ) dokončila hojivú mastičku.

Výnimočnú, liečivú mastičku, ktorú som mala v pláne už od začiatku bylinkovej sezóny.
A ktorá sa bude volať HOJIVÁ 💚
Najskôr som naložila do BIO olivového oleja fialky, postupne som pridávala ďalšie bylinky:
repík, nechtík, pyštek, slez, lipkavec, rebríček a nakoniec vratič.
Všetko sa to pekne spolu macerovalo viac ako 6 mesiacov.
No a dnes som silný bylinkový macerát scedila a pridala ešte maslá, pre lepšie vstrebávanie do pokožky.
A úplne na záver som do chladnúcej mastičky pridala veľmi liečivú DRAČIU KRV ❤️

Dračia krv je prírodná živica dračieho stromu – Sangre de Grado a v Európe ju poznáme ako Sangre de Drago, ktorá je súčasťou tradičnej medicíny pôvodných obyvateľov Ekvádoru a Peru.

Táto mastička je jemná, ľahko roztierateľná a rýchlo sa vstrebávajúca. Na koži zanecháva jemný film, ktorý pomáha liečiť postihnuté miesta na koži.

Mastička je PROTIZÁPALOVÁ, ANTIBAKTERIÁLNA a ANTIMYKOTICKÁ
Určená je hlavne na liečbu kožných chorôb, ako sú:
❤️ drobné ranky, rany
❤️ ekzém
❤️ pomáha liečiť akné
❤️ pomáha tlmiť rôzne kožné alergie a reakcie
❤️ odreniny, štípance
❤️ lieči postihnutú kožu
❤️ pôsobí proti vírusom, baktériám
❤️ ničí plesne
❤️ pomáha pri liečbe herpesu, kútikov, bradavíc
❤️ lieči jazvy
❤️ zlepšuje elasticitu pokožky
❤️ eliminuje jemné vrásky
❤️ stimuluje tvorbu kolagénu

Mastičku som plnila do sklíčka v objeme:
20ml – 4,50€       40ml – 7,50€               100 ml – 15,00€
Výroba 12/2023 MT: 12/24

 
 
alebo si požiadajte o KATALÓG VÝROBKOV a my Vám ho pošleme na Váš e-mail.
 
Okrem mastičiek máme v ponuke aj olejčeky, bylinkové a ovocné sirupy, bylinkové maceráty – tinktúry, ovocné poctivé lekváre. Všetky výrobky sú zoskupené v katalógu výrobkov, ktorý posielame na e-mail.
V prípade záujmu píšte správu – jarka.alchemylka@gmail.com
 
 
 
 
                        Ďakujeme za váš záujem a prajeme vám pekné dni 
 
                                                                                         Alchemylka ♥
 
 
 

Komentáre

 
 
 

 

 

 

 

3 komentáre k “Bylinkové liečivé mastičky a Pleťové šľahané krémyPridajte vlastný →

Pridaj komentár