Materina dúška zahalená v broskyňovom koláči

Tak kedže náš blog sa točí najmä okolo byliniek, chcela by som vám ponúknuť aj koláčik s použitím bylinky. Vybrala som si materinu dúšku lebo krásne vonia a myslím, že sa skvelo hodí k broskyniam. Musím upozorniť, že koláč je dosť sýty a hutný nakoľko sa v ňom nachádzajú ako základ z väčšej časti orechy. Pečie sa trošinku dlhšie ale stojí to za to ! 🙂 Tak ak máte k dispozícii domáce broskynky, neváhajte 🙂

Ingrediencie
♥185g masla
♥2 pl kokosového oleja
♥ 150g trstinového cukru
♥240g na jemno nasekaných vlašských orechov
♥ 4 vajíčka
♥ 90g špaldovej hladkej múky
♥ nastrúhaná kôra z citróna (nie chemicky ošetreného)
♥ 2 pl materinej dúšky (najlepšie čerstvej)
♥ 600g broskýň
Rúru si predhrejeme na 170°C a tortovú formu o priemere 25cm si vymažeme maslom a vysypeme špladovou múkou.
Očistíme si broskyne, vykôstkujeme si ich a následneje nakrájame na polmesiace.
Maslo, kokosový olej, cukor a orechy vyšľaháme vo väčšej mise dohladka. Postupne pridávame po jednom vajíčka a nakoniec primiešame aj špaldovú múku, citrónovú kôru a materinu dúšku.
Cesto vylejeme do formy a nakrájané broskyne poukladáme navrch. Môžete ich trošku vtlačiť do cesta.
Koláč pečieme zhruba 70 min ale skontrolujte si ho špáradlom, či je dobre upečené. Po upečení ho necháme chladnúť vo forme až potom ho z nej vyberieme a posypeme troškou materinej dúšky a môžete si ho posypať práškovým cukrom.

IMG_7724
IMG_7770

1 komentár k “Materina dúška zahalená v broskyňovom koláčiPridajte vlastný →

  1. Spätné upozornenie: Olivové bochníčky – Alchemylka

Pridaj komentár