Zapečená hokaido tekvica

Tento recept mám od maminho mužíka, ktorý musí vymýšľať aj vegetariánske variácie nedeľného obeda pre svoju dcéru. Väčšinou sú to naozaj chutné jedlá, ktoré potom občumujem a pýtam podrobný postup prípravy 😀
Keďže ešte stále zoženiete na trhoch a obchodoch hokaido tekvice, rada sa podelím o recept. NIč zložité, priam jednoduchá príprava a tip na zajtrajší obed či večeru..

Ingrediencie :

Hokaido tekvica (1 ks stačí pre 2 osoby)
tekvicový olej
himalájska/morská soľ
čierne korenie
pretlačený cesnak
zelenina (podľa chuti)
bio natural ryža
syr (parmezán, kozí syr, gorgonzola)

Hokaido si rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a potrieme tekvicovým olejom zmiešaným s himalájskou soľou,čiernym korením a pretlačeným cesnakom. Dáme ju piecť do vopred vyhriatej rúry (200’C) na cca 30 min – musí byť mäkká.
Zatiaľ si dáme variť zeleninu podľa chuti (ja som použila mrkvu, karfiol, hrášok) a bio natural ryžu – tá sa varí podstatne dlhšie ako obyčajná ryža. Po uvarení zeleninu s ryžou zmiešame a dochutíme podľa seba.
Upečenú tekvicu vytiahneme, naplníme rizotom a posypeme syrom. Ja som mala doma gorgonzolu.

img_0934img_0937

Dobrú chuť 🙂

0 komentárov k článku “Zapečená hokaido tekvicaPridajte vlastný →

Pridaj komentár