Inšpirujte sa

Ahojte !

Už som vám spomínala, že na vytvorenie blogu som okrem pádnych dôvodov, ktoré som predostrela Jarke, našla inšpiráciu a to správne nakopnutie práve v knihách a našich obľúbených časopisoch.
My obe s Jarkou sme v mnohých veciach rovnaké. Však sme matka s dcérou ∼ je to pochopiteľné 😀 No a naša menšia úchylka je tá, že musíme mať všetko vopred pripravené, premyslené, naplánované a musíme naozaj vedieť ako bude vyzerať všetko to, do čo ho sa pustíme.
Inak tomu nie je ani pri našom spoločnom blogovaní. Asi aj preto nám to spolu ide, keďže všetko konzultujeme a preberáme dennodenne, pretože vám chceme ponúknuť len to najlepšie a popritom vám ukázať aj rovnako inšpiratívnych ľudí, blogy, organizácie nakoľko si ich nechceme nechať pre seba.

Takže, čo sa týka knižiek je to tak, že okrem pečenia si pomaly plním sen o knižnici plnej kuchárskych a iných chutných kníh. A už je ich pomerne dosť. Aj vás zlákajú práve tie sladké sprievodné fotografie k receptom a skvelý dizajn knihy ? Mňa určite. Mali by mi obmedziť prístup na internetové kníhkupectvá lebo takýmto štýlom si budem musieť zriadiť jednu miestnosť len na skladovanie kníh 🙂
Mám samozrejme aj obľúbenú blogerku, ktorú isto mnoho z vás pozná a to krásnu Angie z Angie bakes. Síce to pečenie máme obe v krvi (teraz myslím mňa a Jarku) ale častejšie som začala piecť práve s Angie. A naozaj som verila, že raz príde ten deň, kedy všetkým svojím fanúšikom oznámi, že pracuje na svojej knihe. Dočkala som sa a už sa vyníma medzi ostatnými. Nesmie chýbať ani u vás a ak jej recepty nepoznáte a doteraz ste váhali, či si ju zakúpiť tak vám radím ÁNO ! Pretože Sladko, ľahko a s láskou 🙂
Musím spomenúť najmä Vaříme podle Herbáře (1,2) od skvelej Kateřiny Winterovej a Lindy Rybovej, ktoré môžete poznať z Českej televize. Nielen knihy ale aj samotný televízny program a taktiež ich instagram (culinabotanica.cz) je plný rád, nápadov a perfektných receptov, ktoré oživia vašu kuchyňu. A nezabudnite si zakúpiť aj ich tretiu publikáciu Vaříme podle Herbáře 3.
Táto kniha nás neinšpirovala, pretože som si ju zadovážila len nedávno ale nesmie tu chýbať. Hlavne v spojitosti s Kateřinou a Lindou. Jej názov je veľmi výstižný ∼ Sladká první republika. Zostavila ju Kristina Šemberová & Eva Všetíčková. Prosím nelistujte si v nej, keď budete pociťovať hlad 😀 Ja som slintala už pri prvom skúmaní, no rýchlo som ju odložila pretože sa ma zmocňovala chuť na sladké 😀
A na záver to boli knihy Laskominy a Láska prochází kuchyní od Denisy Bartošovej, ktorá spolupracuje aj s časopisom, ktorý odoberáme aj my a to Krásny Venkov. Jej knihy zaujmú najmä tvorivé žienky a vlastne všetky ženy, ktorí milujú krásne veci, drobnôstky, nápadité darčeky. Obe knihy obsahujú úžasné fotografie, rady ako zrenovovať a znova využívať malým skrášlením nevyužité veci, mnoho receptov na jednoduché mlsky ale aj darčekové balenia, ktoré si k nim môžete jednoducho zhotoviť. Ja síce nie som zástancom strihania z kníh ani z časopisov, i keď sú na to stránky určené ale práve tieto dve knižky takými stránkami disponujú a vy si pomocou nich vyskladáte spomínané darčekové balenia alebo len milé dekorácie. A hlavne vás zaujmú nádherným prevedením.
Ja aj Jarka sme sa do nich zamilovali ! 🙂

A teraz tie časopisy, ktoré sa nám obidvom kopia na chalupe ale aj doma. Určite ako prvý spomeniem český Chatař a Chalupář. Ten poznáte všetci, že ? Musíme zhodnotiť, že už nie je taký skvelý ako po minulé roky ale vždy tam nájdete cenné rady.
Jeden z naj je určite Rozmarýna. Taktiež ho vydávajú susedia Česi. Viete, čo vlastne všetky, časopisy tohto typu sú písané v českom jazyku 😀 A to aj Bylinky revue a Herbář.

Periodiká s receptami by ste u nás tiež našli v hojnom počte. Napríklad dosť známy Apetit alebo teraz v lete som si obľúbila aj náš slovenský časopis Dobré jedlo.

A veľa inšpirácie nájdete na instagrame. Skúste občas kliknúť na : tinajedoma, bjukitchen, kitchenettehome, biteme_vegefoodblog či zivotvzahrade.cz  a mnoho ďalších.

Tak dúfam, že ste natrafili aj na niečo nové. Tých našich obľúbených kníh je veľa ale chcela som spomenúť len tie, ktoré stoja za vznikom nášho blogu. Určite sa vrátim k tým ostatným alebo novinkám. Ale o tom niekedy inokedy 🙂

DSC_0532
DSC_0540

DSC_0546

0 komentárov k “Inšpirujte saPridajte vlastný →

Pridaj komentár