Chrumkavé maliny

Celý rok sa teším na leto, kedy budem môcť jesť viacmenej len našu úrodu. Myslím tým kopu ovocia a zeleniny na rôzne spôsoby. V jeden pondelok mi Jarka doniesla kopu ovocia zo záhrady a zrazu som nevedela, čo mám z neho skôr urobiť. Klasiku akou je džem má stále na starosti ona ale mlsky už prenechala mne. Samozrejme tento rok som nemohla zabudnúť aj na nášho najmenšieho, takže v jeden deň som aj mixovala, aj piekla, aj s Jarkou džemovala a hlavne ! sme všetko ochutnávali 🙂 Jarka nevedela odolať marhuliam a ja zas broskyniam. No a tie maliny ujedal zas môj muž.

Ale nebojte sa myslela som aj na vás a pripravila som jednoduchý recept. Nazvala som túto maškrtu ako Chrumkavé maliny. Tento dezert je pre 4 osoby a odporúčam piecť v malých zapekacích miskách. I keď na fotkách budete vidieť dezert vo veľkej forme.

Suroviny :
♥ 300g malín
♥ 3 vajíčka
♥ 3 pl trstinového cukru
♥ 3 pl preosiatej hladkej špaldovej múky
♥ 300ml živočíšneho/rastlinného mlieka (pri rastlinnom odporúčam mandlové)
♥ 200ml plnotučnej smotany
♥ 20g zmäknutého masla
♥ 4 pl plátkov mandlí

Rúru si predhrejeme na 200°C. Maliny si umyjeme a poukladáme na papierové utierky aby sa zbavili prebytočnej vody.
V mise zmiešame vajcia s cukrom a za stáleho miešania pridávame preosiatu múku.
Postupne pridávame mlieko a smotanu a stále miešame, kým nezískame tekuté a hladké kompaktné cesto.
Štyri zapekacie misky dôkladne vymažte maslom. Na dno každej misky poukladajte maliny a zalejte cesto (vrstva cesta cca 1cm). Nakoniec navrch všetkých štyroch misiek nasypeme plátky mandlí.
Pečieme cca 20∼25 minút, po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním môžete pocukrovať práškovým cukrom.

IMG_7694IMG_7682

0 komentárov k článku “Chrumkavé malinyPridajte vlastný →

Pridaj komentár