Kufor na detstké hračky

Už dlhšiu dobu je veľkým trendom prerábanie starých vecí. Buď za účelom vytvorenia doplnkov, ktoré skrášlia príbytky alebo znova prinavrátiť funkčnosť týmto prachom zabudnutým veciam. U nás na povale sme našli pár kufrov, tri z nich sme vám odfotili na inšpiráciu a pridali na našu FB stránku. Nad posledným sme spoločne uvažovali ako ho prerobiť. A keďže mám 7 mesačného syna a Jarka vnuka, rozhodla som sa, že kufor prerobím aby sme ho využívali na odkladanie Borisových hračiek.

IMG_8144

Nie je to nič zložité !

Budete potrebovať :
dobre strihajúce nožnice
pár kúskov farebných látok
lepidlo
pravítko a ceruzu
lakernícku pásku
farbu
2 štetce – 1 užší a 1 hrubší
nádobu na farbu

Dôležité je vymyslieť ako látky, poprípade servítky budete priliepať. Či zvolíte užšie a širšie pásy ako ja alebo vytvoríte geometrický cirkus, je to na vás ! Nakoľko som mala k dispozícii pestrofarebné látky s pútavými vzormi, nerozmýšľala som nad zložitými tvarmi.
V prvom rade je potrebné starý kufoar dôkladne zbaviť prachu či pavučín. Poriadne ho poumývať a nechať vyschnúť. Ak váš kufor bude mať vyhovujúcu farbu tak ho nemusíte pretierať. Mne sa tá pôvodná hnedá nepáčila, takže som zvolila ako náter neutrálnu béžovú farbu Slovakryl – latexovú. (Kúpite ju v každom farby-laky obchode.) Ja som natierala celkovo dvakrát, kedže hnedá farba po prvom nátere dosť presvitala. Dajte si pozor na kovanie a puklice. Môžete si pomôcť lakerníckou páskou a oblepiť ich aby ste ich zbytočne nezafarbili. Ja som kufor natierala na slnku takže dosť rýchlo zaschol a mohla som s ním ďalej pracovať.
Teraz prichádza tá ťažšia časť. Meranie, značenie, strihanie a lepenie. Pri lepení si dávajte pozor aby ste neušpinili látku. Nemám žiadnu pomôcku, musíte byť len opatrný a hlavne nemať dolepené prsty 😀 Keď budete mať všetky obdĺždniky, štvorce či trojuholníky nalepené, môžete ich lepidlom pretrieť aj zvrchu. Vytvorí sa vám tak ochranný náter. IMG_8101IMG_8098

Ak budete používať kufor len ako odkladací priestor nemusíte sa zamýšľať nad vhodnými farbami pre deti. Ale rodič nikdy nevie a preto vám odporúčam používať tieto farby.

IMG_8155 IMG_8149

Tak kufor je hotový a už vám zostáva len nájsť mu vhodné miesto a naukladať doňho veci od výmyslu sveta. Myslím, že ste natoľko kreatívni, že si hravo poradíte, čo s kufrom urobíte a nehanbite sa pochváliť vašou finálnou úpravvou ! Budem sa tešiť 🙂

IMG_8133

0 komentárov k “Kufor na detstké hračkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár